torstai 9. huhtikuuta 2015

Lampaankääpä

Lampaankääpä on minulle ollut jo pitkään eräänlainen toissijainen sieni. Sillä on paljon hyviä ominaisuuksia, kuten satoisuus, seurallisuus, iso koko, melko pitkä säilyvyys ja mallon kiinteys. Aloittelijalle harmia aiheuttavat samankaltaiset sienet, kuten typäskääpä, joka vanhemmiten on kitkerä. Lampaankääpäkin on vanhemmiten voimakasmakuisempi, jonka hyvyys on taas makuasia.


Lampaankäävän toissijaisuus on johtunut siitä, että se mielestäni soveltuu parhaiten pakastettavaksi, joten sitä ei mielellään kerää kauden aikana enemmän kuin muutama kymmenen litraa. Tarpeeseen nähden sitä löytyy sekä herkkutattia että suppilovahveroa etsiessä runsaasti. Lampaankääpä viihtyy hieman korkeammalla ja huonommissa kasvupaikoissa kuin herkkutatti, mutta ei niin hyvin korkealla ja huonoissa kuin suppilovahvero.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti